Surówka z kapusty kwaszonej - 75 kcal
Składniki:
1 szkl. kapusty kwaszonej poszatkowanej
niecała łyżeczka cukru
niecała łyżka oleju
1 plasterek cebuli
niecała łyżeczka pietruszki poszatkowanej
Kapustę kwaszoną poszatkować. Obrać cebulę i pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki wymieszać.
Sałatka z ogórkiem i fetą - 115 kcal
Składniki:
1 łyżeczka kopru
50 g sera półtłustego feta
2 średnie ogórki 200 g
2 plasterki cebuli
Przyprawa :
Zioła prowansalskie
Ogórka, ser,cebulę pokroić w kostkę . Wymieszać składniki ze sobą.
Surówka z kapusty białej z rzodkiewką i śmietaną. - 85 kcal
Składniki:
szczypta cukru
3 łyżki śmietany
1 szklanka poszatkowanej kapusty
2 szt rzodkiewki
Kapustę zetrzeć na grubych oczkach, rzodkiewkę opłukać i pokroić na plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Koktajl z jagód - ok. 100 kcal
Składniki:
1/2 szkl. jagód
1/2 szkl. mleka
3 g konfitury nisko słodzonej
Jagody umyć. Zmiksować owoce z mlekiem i konfiturą .
Surówka z marchwi i chrzanu - 70 kcal.
Składniki:
1 mała marchew
1/2 średniego jabłka
1 łyżka jogurtu naturalnego
szczybta cukru
płaska łyżeczka chrzanu
Marchew i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wymieszać wszystkie składniki i schłodzić przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz