Translate
piątek, 9 listopada 2012
środa, 7 listopada 2012
Kłos
Oto jak zrobić kłosa krok po kroku:
1) Zwiążcie włosy w koński ogon.
2) Następnie dzielicie kucyka na dwie części (analogicznie do tego jak dzielicie na trzy przed zrobieniem warkocza).
3) Teraz należy wydzielać naprzemiennie pasmo włosów z jednej strony i z drugiej i zawijać na siebie.
Mini lakiery, błyszczyk z Marizy
Dzisiaj dostałam paczuszkę od Agnieszki z Marizy. W paczce znajdowały się 3 mini lakiery i błyszczyk.
Nr 11, 55 i 45.
Błyszczyk do ust 8 ml
Lekki, nawilżający błyszczyk pięknie podkreśla usta i nadaje im lustrzany połysk - efekt mokrych ust.Dostępny w ośmiu soczystych kolorach. W obecnym katalogu na str. 48
Bardzo fajny błyszczyk , od razu nałożyłam na usta i pierwszy plus , że usta są nawilżone a nie lepkie i klejonce.
Jeśli jesteście zainteresowani kosmetykami firmy Mariza zapraszam do zamawiania u mnie - kontakt :
jadbamosiebie@gmail.com
wtorek, 6 listopada 2012
Zdrowe, mało kaloryczne przekąski
Surówka z kapusty kwaszonej - 75 kcal
Składniki:
1 szkl. kapusty kwaszonej poszatkowanej
niecała łyżeczka cukru
niecała łyżka oleju
1 plasterek cebuli
niecała łyżeczka pietruszki poszatkowanej
Kapustę kwaszoną poszatkować. Obrać cebulę i pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki wymieszać.
Sałatka z ogórkiem i fetą - 115 kcal
Składniki:
1 łyżeczka kopru
50 g sera półtłustego feta
2 średnie ogórki 200 g
2 plasterki cebuli
Przyprawa :
Zioła prowansalskie
Ogórka, ser,cebulę pokroić w kostkę . Wymieszać składniki ze sobą.
Surówka z kapusty białej z rzodkiewką i śmietaną. - 85 kcal
Składniki:
szczypta cukru
3 łyżki śmietany
1 szklanka poszatkowanej kapusty
2 szt rzodkiewki
Kapustę zetrzeć na grubych oczkach, rzodkiewkę opłukać i pokroić na plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Koktajl z jagód - ok. 100 kcal
Składniki:
1/2 szkl. jagód
1/2 szkl. mleka
3 g konfitury nisko słodzonej
Jagody umyć. Zmiksować owoce z mlekiem i konfiturą .
Surówka z marchwi i chrzanu - 70 kcal.
Składniki:
1 mała marchew
1/2 średniego jabłka
1 łyżka jogurtu naturalnego
szczybta cukru
płaska łyżeczka chrzanu
Marchew i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wymieszać wszystkie składniki i schłodzić przed podaniem.
Składniki:
1 szkl. kapusty kwaszonej poszatkowanej
niecała łyżeczka cukru
niecała łyżka oleju
1 plasterek cebuli
niecała łyżeczka pietruszki poszatkowanej
Kapustę kwaszoną poszatkować. Obrać cebulę i pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki wymieszać.
Sałatka z ogórkiem i fetą - 115 kcal
Składniki:
1 łyżeczka kopru
50 g sera półtłustego feta
2 średnie ogórki 200 g
2 plasterki cebuli
Przyprawa :
Zioła prowansalskie
Ogórka, ser,cebulę pokroić w kostkę . Wymieszać składniki ze sobą.
Surówka z kapusty białej z rzodkiewką i śmietaną. - 85 kcal
Składniki:
szczypta cukru
3 łyżki śmietany
1 szklanka poszatkowanej kapusty
2 szt rzodkiewki
Kapustę zetrzeć na grubych oczkach, rzodkiewkę opłukać i pokroić na plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Koktajl z jagód - ok. 100 kcal
Składniki:
1/2 szkl. jagód
1/2 szkl. mleka
3 g konfitury nisko słodzonej
Jagody umyć. Zmiksować owoce z mlekiem i konfiturą .
Surówka z marchwi i chrzanu - 70 kcal.
Składniki:
1 mała marchew
1/2 średniego jabłka
1 łyżka jogurtu naturalnego
szczybta cukru
płaska łyżeczka chrzanu
Marchew i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wymieszać wszystkie składniki i schłodzić przed podaniem.
niedziela, 4 listopada 2012
Nowy katalog Mariza
Dostępny jest nowy katalog Mariza. Jeśli jesteście zainteresowani kosmetykami tej firmy , chcecie zamówić lu zostać konsultantkami tak jak ja to kierujcie wszelkie pytania do mnie na email : jadbamosiebie@gmail.com
Subskrybuj:
Posty (Atom)